Donald Trump ameninţă Venezuela cu o "opţiune militară"

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri ca ia în calcul o posibilă intervenţie militară în Venezuela, informează Reuters.

11155 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ameninţă Venezuela cu o "opţiune militară"

Donald Trump ameninţă Venezuela cu o "opţiune militară"

Trump a declarat că în Venezuela "oamenii suferă şi mor", şi că "avem multe opţiuni privind Venezuela, inclusiv o posibilă opţiune militară dacă este necesar".

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, anunţase joi că doreşte să discute cu Trump, acesta din urmă impunând mai multe sancţiuni împotriva regimului de la Caracas. "Dacă el este atât de interesat de Venezuela, eu sunt aici, eu sunt şeful a ceea ce-l interesează", a subliniat Maduro, într-un discurs în faţa noii adunări constituante.

Autorităţile venezuelene au declarat anterior că mai mulţi oficiali americani au planificat deja o invazie. Cu toate acestea, Departamentul american al Apărării a făcut cunoscut, printr-un purtător de cuvânt, că nu a primit de la Casa Albă niciun ordin privind Venezuela.

În ultimele patru luni de proteste, în Venezuela şi-au pierdut viaţa peste 120 de persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici