Donald Trump anunţă că intenţionează să se întâlnească cu Putin şi Xi Jinping la summitul G20

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni că intenţionează să se întâlnească cu omologii săi din Rusia şi China, Vladimir Putin, respectiv Xi Jinping, la Summitul Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente (G20) de la Osaka, din perioada 28–29 June 2019.

586 afișări
Imaginea articolului Donald Trump anunţă că intenţionează să se întâlnească cu Putin şi Xi Jinping la summitul G20

Donald Trump anunţă că intenţionează să se întâlnească cu Putin şi Xi Jinping la summitul G20

Va fi prima întrevedere între liderii Statelor Unite şi Rusiei după publicarea raportului anchetei coordonate de procurorul special Robert Mueller, care a prezentat noi detalii despre ampla campanie a Moscovei de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump, informează site-ul Politico.

otuşi, în urma anchetei Mueller nu s-au descoperit dovezi care să indice că Trump sau vreun membru al echipei sale de campanie ar fi colaborat cu Rusia.

Totodată, întrevederea între liderii de la Moscova şi Washington ar urma să aibă loc în contextul amplificării divergenţelor privind crizele din Venezuela şi Iran.

Întrebat dacă doreşte să trimită un mesaj omologului său rus, prin intermediul lui Mike Pompeo, secretarul de Stat al SUA, care se va întâlni săptămâna aceasta cu Putin, Donald Trump a răspuns că în pofida ceea ce spun criticii săi, "cred că mesajul este că niciodată nu a fost cineva aşa de dur cu Rusia".

"Nimeni nu a sancţionat Rusia aşa cum am făcut eu. Nimeni nu a vorbit despre gazoductul către Germania şi alte locuri aşa cum am făcut eu", a completat Trump.

De asemenea, întrevederea liderului american cu Xi Jinping ar urma să se desfăşoare pe fondul tensiunilor pe teme comerciale între China şi SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici