Donald Trump anunţă noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, despre care spune că este un "sponsor al terorismului"

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat, luni, că va impune mai multe sancţiuni şi penalităţi Coreei de Nord, desemnând statul ca fiind un "sponsor al terorismului", relatează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

320 afișări
Imaginea articolului Donald Trump anunţă noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, despre care spune că este un "sponsor al terorismului"

Donald Trump anunţă noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, despre care spune că este un "sponsor al terorismului"

Vorbind de la Casa Albă cu reporterii, Donald Trump a adăugat că Departamentul american al Trezoreriei va anunţa, marţi, viitoarele sancţiuni care vor fi impuse asupra Coreei de Nord.

"Astăzi, Statele Unite desemnează Coreea de Nord ca fiind un stat ce sponsorizează terorismul. Asta ar fi trebuit să se întâmple acum mulţi ani", a declarat Donald Trump în cadrul unei şedinţe a cabinetului.

Decizia a fost luată la o săptămână de la întoarcerea preşedintelui american din Asia, unde s-a întâlnit cu lideri a cinci naţiuni asiatice, pentru a discuta rezolvarea problemei nord-coreene.

Coreea de Nord va reveni pe lista ţărilor care susţin terorismul la nouă ani de la eliminarea acesteia de către fostul preşedinte american George W. Bush.

Cu toate acestea, oficialii SUA văd desemnarea ca pe o metodă de a pune mai multă presiune pe Administraţia de la Phenian şi pe statele care nu aplică în totalitate sancţiunile adoptate în acest caz.

"Pentru a ameninţa lumea cu devastare nucleară, Coreea de Nord a susţinut în mod repetat acte de terorism internaţional, inclusiv asasinări pe pământ străin", a adăugat Donald Trump.

În februarie, fratele mai mare al lui Kim Jong-Un a murit pe aeroportul din Kuala Lumpur, după ce a fost atacat cu neurotoxină VX, o substanţă inclusă pe lista armelor de distrugere în masă.

"Departamentul Trezoreriei va anunţa sancţiunile suplimentare asupra Coreei de Nord. Procesul se va derula în următoarele două săptămâni şi va reprezenta cel mai înalt nivel de sancţiuni. Regimul nord-coreean trebuie să fie licit, să încheie dezvoltarea ilegală a rachetelor balistice şi să înceteze să mai susţină terorismul internaţional", a avertizat preşedintele american.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici