Donald Trump ar fi folosit un teren de golf pentru operaţiuni de spălare a banilor. Ce spune un politician din Scoţia

Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, a fost îndemnat să folosească declaraţii de avere pentru a investiga modul în care preşedintele american Donald Trump a plătit pentru terenurile sale de golf, informează BBC.

1597 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ar fi folosit un teren de golf pentru operaţiuni de spălare a banilor. Ce spune un politician din Scoţia

Donald Trump la Turnberry / Sursa foto: Profimedia

Patrick Harvie, unul dintre liderii Partidului Verde (Scottish Greens) din Scoţia, a declarat că Congresul Statelor Unite ar fi primit informaţii privind un posibil caz de spălare de bani, în care ar fi implicate şi unele afaceri ale preşedintelui Donald Trump.

Harvie susţine că există „mari semne de întrebare” privind afacerile lui Trump din Scoţia. Unul dintre fiii preşedintelui, Eric, a reacţionat şi a spus că afirmaţiile nu au „niciun temei”. Eric Trump l-a acuzat pe politicianul scoţian că face „afirmaţii dezgustătoare”, acestea fiind „periculoase, iresponsabile şi nedemne de un membru al Parlamentului scoţian”.

Totodată, Eric Trump a mai spus că politicianul a dat dovadă de „duşmănie faţă de Organizaţia Trump”, despre care a mai spus că a „investit sute de milioane de dolari în Scoţia şi a creat mii de locuri de muncă”.

Donald Trump şi-a deschis controversatul teren de golf în Aberdeenshire în 2012, înainte să cumpere şi terenul de golf din Turnberry în 2014. În cel din urmă, reprezentaţi ai lui Trump susţin că preşedintele american ar fi investit în jur de 150 de milioane de dolari în primii doi ani de la achiziţie.

În cadrul unei investigaţii a Camerei Reprezentanţilor din SUA, privind posibile legături între Donald Trump şi Rusia, ar fi fost oferite informaţii despre folosirea terenului de golf Turnberry drept paravan pentru operaţiuni de spălare a banilor.

Preşedintele SUA a negat vehement acuzaţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici