Donald Trump ar putea schimba o lege pentru a permite forarea sau mineritul în parcurile naţionale din SUA

Preşedintele american Donald Trump va solicita o reevaluare a parcurilor naţionale americane create în ultimii 20 de ani, cu scopul de a anula statutul de zonă protejată sau de a redimensiona suprafaţa unora dintre acestea, cu intenţia de a permite forajul şi mineritul în aceste zone.

295 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ar putea schimba o lege pentru a permite forarea sau mineritul în parcurile naţionale din SUA

Donald Trump ar putea schimba o lege pentru a permite forarea sau mineritul în parcurile naţionale din SUA

Donald Trump încearcă să anuleze un număr mare de măsuri de protecţie ale mediului înconjurător, introduse de fostul preşedinte al SUA, Barack Obama, care potrivit actualului lider de la Casa Albă ar împiedica creşterea economică, informează The Independent.

Ryan Zinke, secretarul de Interne al SUA, a afirmat că ordinul executiv al lui Donald Trump ar impune reevaluarea a aproximativ 30 de parcuri naţionale.

Zinke ar trebui să recomande de asemenea care dintre parcuri ar trebui redimensionate sau cărora dintre acestea li s-ar anula statutul de zonă protejată.

Acesta a adăugat că va încerca să consulte delegaţii congresionale, guvernatori şi mandatari locali, înainte de a face propriile sale recomandări.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici