Donald Trump avertizează că nu va accepta majorarea artificială a preţurilor la petrol

Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat vineri decizia statelor membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de a majora preţurile, afirmând că această creştere artificială nu va fi acceptată.

1365 afișări
Imaginea articolului Donald Trump avertizează că nu va accepta majorarea artificială a preţurilor la petrol

Donald Trump avertizează că nu va accepta majorarea artificială a preţurilor la petrol

"Se pare că OPEC începe din nou. În contextul în care sunt cantităţi mari de petrol peste tot, inclusiv pe nave care aşteaptă pe mare, preţurile la petrol sunt ţinute artificial la niveluri foarte înalte! Nu este bine şi nu va fi acceptat!", a transmis Donald Trump vineri prin Twitter.

După scăderea semnificativă a tarifelor barilului la petrol în 2015, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi alţi producători, inclusiv Rusia, au aplicat în 2017 prevederile unui acord de limitare a producţiei, situaţie care a facilitat majorarea cu 40% a preţurilor.

Joi, preţul barilului de petrol a fost de 74,6 dolari/barilul, cel mai înalt nivel din noiembrie 2014 până acum. La începutul anului 2016, preţul barilului de petrol era de 27 de dolari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici