Donald Trump avertizează împotriva unor concluzii pripite în cazul dispariţiei jurnalistului saudit

Preşedintele american Donald Trump a avertizat împotriva unei judecăţi pripite în cazul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, care a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

496 afișări
Imaginea articolului Donald Trump avertizează împotriva unor concluzii pripite în cazul dispariţiei jurnalistului saudit

Donald Trump avertizează împotriva unor concluzii pripite în cazul dispariţiei jurnalistului saudit

"Consider că trebuie să aflăm mai întâi ce s-a întâmplat. Se întâmplă din nou, ştiţi, eşti vinovat până până ţiu se dovedeşte nevinovăţia. Nu imi place acest lucru. Tocmai am trecut prin asta cu judecătorul Kavanaugh, iar el era nevinovat", a declarat Donald Trump.

Cu toate acestea, Erdogan susţine că echipa de anchetatori turci, care investighează cazul, a descoperit că anumite zone din consulatul saudit la Istanbul au fost rezugrăvite, iar poliţia a descoperit folosirea unor materiale toxice în incintă. Mai multe surse din Turcia susţin că jurnalistul ar fi fost ucis în interiorul consulatului, iar cadavrul acestuia ar fi fost transportat la reşedinţa consulului general.

Mohammad al-Otaibi, consulul general saudit la Istanbul, nu a fost văzut în public de la izbucnirea scandalului. Televiziunea turcă şi agenţia de ştiri Anadolu au relatat marţi că acesta ar fi părăsit Turcia înainte ca locuinţa sa să fie percheziţionată.

Secretarul de stat american Mike Pompeo va călători miecuri în Turcia, unde va discuta cu ministrul turc de Externe Mevlut Cavuslogu. Deşi iniţial întâlnirea era planificată pentru a avea loc la Ankara, reporterii care călătoresc cu Pompeo au informat că cei doi se vor întâlni pe aeroportul din Istanbul.

Înainte de a călători la Ankara, oficialul american s-a întâlnit la Riad cu regele Salman, prinţul moştenitor Mohammed bin Salman şi ministrul saudit de Externe Adel al-Jubeir. Acesta a descris întâlnirea cu cei trei oficiali saudiţi ca fiind una "de foarte mare succes", deoarece au convenit împreună să desfăşoare o "anchetă detaliată, completă şi transparentă".

Jamal Khashoggi era editorialist al cotidianului american The Washington Post şi îl critica pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici