Donald Trump avertizează în legătură cu "faza a doua" a măsurilor împotriva Coreei de Nord, după adoptarea celor mai dure sancţiuni

Preşedintele american Donald Trump a avertizat, vineri, în legătură cu "faza a doua" a măsurilor luate de către Statele Unite în cazul în care adoptarea celor mai dure sancţiuni împotriva regimului din Coreea de Nord nu va avea rezultate, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

783 afișări
Imaginea articolului Donald Trump avertizează în legătură cu "faza a doua" a măsurilor împotriva Coreei de Nord, după adoptarea celor mai dure sancţiuni

Donald Trump avertizează în privinţa "fazei a doua" a măsurilor împotriva Coreei de Nord, după adoptarea celor mai dure sancţiuni

În cadrul unei conferinţe comune cu premierul australian Malcolm Turnbull la Casa Albă, Donald Trump a făcut referire în mod indirect la opţiunile militare pe care le deţine administraţia sa.

"Dacă sancţiunile nu funcţionează, va trebui să apelăm la faza a doua. Faza a doua poate fi ceva foarte dur şi ceva extrem de nefericit pentru întreaga lume. Dar să sperăm că sancţiunile vor funcţiona. Vorbim totuşi despre un stat fără principii, care încalcă legislaţia internaţională [Coreea de Nord]. Dacă putem ajunge la o înţelegere, va fi un lucru minunat. Dacă nu, atunci trebuie să se întâmple ceva. O să vedem", a spus Trump.

Administraţia Donald Trump şi Departamentul Trezoreriei au anunţat, vineri, sancţiuni care vizează 27 de companii maritime şi comerciale, 28 de nave şi o persoană suspectată că a ajutat Coreea de Nord să evite sancţiunile existente. Aceste companii au sediul sau sunt înregistrate în ţări precum Coreea de Nord, China, Singapore, Tanzania, Hong Kong şi Panama.

"Preşedintele este în mod cert frustrat - şi pe bună dreptate - în ceea ce priveşte eforturile care au eşuat în trecut şi, de asemenea, intensificarea testelor şi progresele înregistrate în cadrul programului nord-coreean [nuclear şi cu rachete balistice]", a spus secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Până în prezent, Washingtonul a impus peste 450 de sancţiuni contra regimului de la Phenian, jumătate dintre ele în ultimele 12 luni. În plus, Consiliul de Securitate al ONU a dispus trei serii de sancţiuni contra Coreei de Nord, vizând oprirea aprovizionării cu resurse destinate programelor de înarmare balistică şi atomică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici