Donald Trump cere demisia lui Barack Obama după atacul din Florida / Ceremonii de comemorare a victimelor, organizate în toată lumea

Donald Trump, potenţialul candidat republican la preşedinţia SUA, a cerut demisia preşedintelui Barack Obama ca urmare a atacului din statul Florida, soldat cu 50 de morţi.

2860 afișări
Imaginea articolului Donald Trump cere demisia lui Barack Obama după atacul din Florida / Ceremonii de comemorare a victimelor, organizate în toată lumea

Donald Trump cere demisia lui Barack Obama după atacul din Florida (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

"În declaraţiile făcute, preşedintele Barack Obama a refuzat într-un mod ruşinos să rostească sintagma «islam radical». Doar pentru asta şi ar trebui să demisioneze", a declarat Donald Trump, citat de publicaţia The Boston Globe.

După atac, Barack Obama a afirmat că este vorba de "un act terorist şi de un act de ură".

Un cetăţean american de origine afgană a împuşcat mortal 50 de oameni într-un club gay din oraşul Orlando. Conform familiei atacatorului, bărbatul era nemulţumit de legalizarea căsătoriilor gay, dar autorităţile încearcă să prezeinte atacul ca fiind de tip terorist.

Donald Trump a criticat-o şi pe Hillary Clinton, potenţialul candidat democrat la funcţia de preşedinte. "Dacă Hillary Clinton, după acest atac, încă nu poate pronunţa cuvintele «islam radical», ar trebui să se retragă din cursa electorală prezidenţială", a subliniat Trump.

În întreaga lume au fost organizate ceremonii de comemorare a victimelor atacului armat de clubul din oraşul american Orlando, Florida, în urma căruia au murit 50 de persoane, relatează Associated Press pe pagina electronică.

În mai multe capitale şi oraşe din lume au fost organizate ceremonii de comemorare a victimelor masacrului de la clubul din Florida.

Peste 100 de persoane au participat la o ceremonie spotană de comemorare în zona fântânii Igor Stravinsky, printre participanţi fiind şi Ian Brossat, vice-primar al capitalei franceze.

Primăria oraşului Tel Aviv a fost iluminată duminică în culoriile curcubeului, în semn de solidartitate, în timp ce membrii comunităţii LGBT s-au strâns în oraş să aprind lumânări.

Turnul Eifel a fost iluminat luni în culorile drapelului LGBT, a anunţat Primăria Parisului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici