Donald Trump cere Pentagonului să ofere găzduire copiilor imigranţilor

Preşedintele SUA, Donald Trump, cere Pentagonului să pună la dispoziţie aproximativ 20.000 de paturi într-o bază militară veche pentru a găzdui copiii imigranţilor reţinuţi după ce au intrat ilegal în Statele Unite, relatează BBC.

825 afișări
Imaginea articolului Donald Trump cere Pentagonului să ofere găzduire copiilor imigranţilor

Donald Trump cere Pentagonului să ofere găzduire copiilor imigranţilor

De acest plan vor beneficia atât copiii care au trecut graniţa neînsoţiţi, cât şi cei care au fost separaţi de părinţii lor.

Decizia vine după ce Donald Trump a revizuit controversata politică a separării copiilor imigranţilor de părinţi. După intrarea ilegală în Statele Unite, părinţii copiilor au fost reţinuţi, în aşteptarea procesului de judecată.

Planul găzduirii copiilor într-o bază militară a prins contur în luna mai. Cel puţin 2.300 de copii au fost separaţi de părinţii lor după data de 5 mai, deoarece au intrat ilegal în Statele Unite din Mexic.

Preşedintele Donald Trump a ordonat agenţiilor să înceapă procesul de reunire a copiilor cu părinţii lor. Acesta a spus că doar Congresul poate rezolva complet problema separării familiilor, dar miercuri a semnat un ordin executiv prin care copiii nu vor mai fi separaţi de părinţii lor, ci vor sta împreună, închişi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici