Donald Trump condamnă atacurile la adresa presei după ce un cameraman al postului BBC a fost agresat la un miting al preşedintelui american / Reacţia Marii Britanii | VIDEO

Preşedintele SUA, Donald Trump, a condamnat atacurile la adresa jurnaliştilor după ce un simpatizant al liderului de la Casa Albă l-a agresat pe un cameraman al postului BBC, în cursul unui miting în Texas al preşedintelui.

714 afișări
Imaginea articolului Donald Trump condamnă atacurile la adresa presei după ce un cameraman al postului BBC a fost agresat la un miting al preşedintelui american / Reacţia Marii Britanii | VIDEO

Donald Trump condamnă atacurile împotriva presei după ce un cameraman a fost agresat la un miting al preşedintelui american

Preşedintele "condamnă toate actele de violenţă împotriva oricărui individ ori grup de persoane - inclusiv membri ai presei", se afirmă într-un comunicat dat publicităţii marţi de Casa Albă, care însă nu menţionează incidentul violent ce a avut loc luni, în cursul unui miting la El Paso.

Donald Trump a criticat în repetate rânduri instituţiile media care potrivit acestuia realizează "ştiri false" citând surse anonime ce exprimă opinii negative despre el, afirmând că jurnaliştii sunt "cea mai de jos speţă a umanităţii" şi "duşmanii poporului", iar presa este "periculoasă şi bolnavă" sau "dezgustătoare".

BBC a relatat că un individ, care părea în stare de ebrietate, l-a împins şi înjurat pe cameramanul Ron Skeans, în cele din urmă susţinătorul preşedintelui Trump a fost imobilizat şi dat afară de la miting.

"Eşti în regulă? Este totul în regulă?", a întrebat Trump când a observat incidentul, după care a făcut un gest aprobator cu degetul mare către cameraman.

 

 

În urma acestui incident, BBC a cerut Casei Albe să revizuiască măsurile de securitate pentru jurnaliştii care participă la evenimentele preşedintelui Trump.

Într-o scrisoare trimisă Casei Albe, BBC a comunicat că zona rezervată presei nu era supravegheată şi agenţii de securitate nu au încercat să intervină în timpul incidentului.

Echipa de campanie a preşedintelui Trump a mulţumit agenţilor de securitate şi ofiţerilor de poliţie care au acţionat rapid şi l-au dat afară pe agresor.

La rândul său, Jeremy Hunt, ministrul britanic de Externe, a condamnat agresarea unui cameraman al postului BBC în cursul unui miting în Texas al preşedintelui american, informează cotidianul The Guardian. 
 
"Nu este niciodată acceptabil când jurnaliştii şi cameramanii sunt atacaţi doar pentru că îşi fac treaba", a declarat şeful diplomaţiei britanice.
 
"Există o problemă mai amplă aici, anume că 80 de jurnalişti au fost ucişi, anul trecut, în întreaga lume doar pentru că îşi făceau treaba", a mai afirmat Hunt, adăugând: "Suntem foarte îngrijoraţi în legătură cu acest lucru".
 
Agresiunea a fost condamnată şi de numeroase instituţii media şi organizaţii pentru drepturile omului, unele critici îndreptându-se şi spre Donald Trump, care în repetate rânduri a afirmat despre jurnalişti că sunt "duşmanii poporului".
 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici