Donald Trump, dat în judecată de statul New York pentru folosirea fundaţiei familiei în scopuri personale, inclusiv politice/ Reacţia VEHEMENTĂ a preşedintelui SUA

Statul New York l-a dat în judecată, joi, pe preşedintele SUA, Donald Trump, acuzându-l că a utilizat ilegal Fundaţia Trump în scopuri personale, inclusiv în campania electorală prezidenţială din 2016, informează CNN.

2633 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, dat în judecată de statul New York pentru folosirea fundaţiei familiei în scopuri personale, inclusiv politice/ Reacţia VEHEMENTĂ a preşedintelui SUA

Donald Trump, dat în judecată de statul New York pentru folosirea fundaţiei familiei în scopuri personale, inclusiv politice/ Reacţia VEHEMENTĂ a preşedintelui SUA

"După cum relevă investigaţia noastră, Fundaţia Trump a fost ceva mai mult decât o platformă prin care Donald Trump ori firmele lui să efectueze plăţi spre asociaţii nonprofit (...)", a acuzat procurorul statului New York, Barbara Underwood.

"Fundaţiile private nu trebuie să funcţioneze în acest mod, iar Biroul meu intenţionează să tragă la răspundere Fundaţia Trump şi pe directorii acesteia pentru utilizarea inadecvată a activelor de caritate", a subliniat procurorul, denunţând "folosirea ilegală a Fundaţiei Trump pentru cheltuieli personale, pentru interese comerciale şi politice".

Procesul intentat în New York îl vizează direct pe Donald Trump şi pe fiii preşedintelui Statelor Unite.

Donald Trump a reacţionat vehement

"Democraţii dezgustători din New York (...) fac tot posibilul pentru a mă acţiona în judecată pentru o fundaţie care a primit fonduri de 18,8 milioane de dolari şi a oferit asociaţiilor caritabile mai mult decât a primit, 19,2 milioane de dolari. Eu nu voi negocia niciodată în acest proces!", a avertizat Donald Trump prin Twitter.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici