Donald Trump: Decizia "aşa-zisului judecător" din Seattle privind blocarea decretului antiimigraţie este "ridicolă" şi "va fi anulată"

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a scris sâmbătă pe Twitter că decizia "aşa-zisului judecător" din Seattle privind blocarea decretului său antiimigraţie este "ridicolă" şi "va fi anulată", relatează site-ul postului CNN.

2286 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Decizia "aşa-zisului judecător" din Seattle privind blocarea decretului antiimigraţie este "ridicolă" şi "va fi anulată"

Donald Trump: Decizia "aşa-zisului judecător" din Seattle privind blocarea decretului său antiimigraţie este "ridicolă" şi "va fi invalidată"

"Decizia aşa-numitului judecător, care în esenţă înlătură principiul de aplicare a legii din ţara noastră, este ridicolă şi va fi anulată", a scris acesta pe Twitter.

Un judecător federal din Seattle a acordat, vineri, un ordin de restricţie temporară valabil la nivel naţional, prin care blochează măsura luată de Donald Trump ce presupune interzicerea pe teritoriul SUA timp de 90 de zile cetăţenilor provenind din şapte state cu populaţie majoritar musulmană.

Ordinul de interdicţie temporară al judecătorului James Robart este valabil te întreg teritoriul Statelor Unite, pe perioada în care o plângere depusă luni de către procurul general din Washington, Bob Ferguson, este examinată, potrivit presei americane.
"Nimeni nu este mai presus de lege, nici măcare preşedintele", a spus Bob Ferguson, citat de site-ul postului CNN.

Casa Albă a calificat într-o primă fază această decizie judecătorească ca fiind una "scandaloasă". Aceasta a promis vineri că va lua măsuri împotriva acestui odrin "scandalos", anunţând că va încerca să suspende de urgenţă ordinul judecătorului şi să repună în funcţie ordinul preşedintelui, pe care l-a calificat "legal" şi "adecvat", potrivit The New York Times. Într-un comunicat revizuit şi difuzat ulterior, cuvântul "scandalos" este omis, scrie The New York Times.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici