Donald Trump declară război mass-mediei americane pentru modul în care acesta este prezentat în presă: "Vom riposta în forţă"

Casa Albă promite că se va lupta cu instituţiile mass media din cauza unor atacuri injuste, un consilier apropiat al noului preşedinte american declarând că administraţia Trump a prezentat "dovezi alternative" pentru a contracara estimările privind prezenţa scăzută a mulţimii la inaugurarea de vineri, 20 ianuarie, relatează Reuters.

5306 afișări
Imaginea articolului Donald Trump declară război mass-mediei americane pentru modul în care acesta este prezentat în presă: "Vom riposta în forţă"

Donald Trump declară război jurnaliştilor americani pentru modul în care acesta este prezentat în mass media: "Vom riposta în forţă"

În prima sa zi de mandat, Trump a declarat că are "un război în curs" cu  organizaţiile mass-media şi a acuzat jurnaliştii că au subestimat numărul oamenilor prezenţi la ceremonia de învestitură.

"Problema nu este prezenţa oamenilor. Problema e reprezentată de atacurile şi încercările de a deligitimiza preşedintele într-o singură zi. Şi nu vom sta degeaba să încasăm acest lucru”, a declarat şeful personalului de la Casa Albă,  Reince Priebus said pentru "Fox News Sunday."

Divergenţele cu jurnaliştii au dominat primul weekend din mandatul lui Trump, eclipzând dezbaterile asupra politicilor sale şi chestiunilor privind cabinetul său.

Aceasta a fost şi întâia temă a primei vizite a lui Trump la CIA, dar şi la primul briefing al secretarului de presă, precum şi în primele apariţii ale oficialilor din noua administraţie în talk show-urile de duminică.

Împreună, au clarificat faptul că administraţia Trump va continua să-şi menţină poziţia agresivă în privinţa organizaţiilor de ştiri care vizează subiecte legate de noul preşedinte.

"Vom riposta cu toată forţa zilnic şi de două ori duminică", a declarat Priebus.

Acesta a repetat afirmaţiile secretarului de presă de la Casa Albă, Sean Spice, conform cărora că mass media aar fi manipulat fotografii ale National Mall ca mulţimile de vineri să pară mai restrânse decât erau de fapt.

Fotografiile înfăţişau faptul că mulţimea a fost semnificativ mai restrânsă decât la momentul în care Barack Obama a fost învestit ca preşedinte în 2009.

Declaraţiile categorice ale lui Spencer că  "aceasta a fost cel mai numeros public care a participat vreodată la o inaugurare" au fost serios pusă la îndoială în presă şi pe reţelele de socializare.

În timp ce rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA de pe 8 noiembrie au fost umbrite de rapoartele de informaţii privind amestecul Rusiei în favoarea sa, Trump a negat vegement informaţiile care sugerau că sprijinul său popular este restrâns şi că alegerile nu au fost legitime.

Trump, care a pierdut votul popular în favoarea democratei Hillary Clinton cu aproape 3 milioane de voturi, nu a făcut nicio referire la Rusia în prima sa vizită la CIA, duminică. El l-a lăudat pe Mike Pompeo, nominalizat să conducă agenţia, şi a criticat media "lipsită de onestitate", una din ţintele sale preferate în timpul campaniei prezidenţiale.

Preşedintele a acuzat mass media că a inventat tensiunile sale cu reprezentanţii serviciilor secrete din SUA, în ciuda postărilor sale frecvente pe Twitter care ironizau agenţiile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici