Donald Trump, despre Coreea de Nord: Nu vom permite acestei dictaturi depravate să ţină lumea ostatică printr-un şantaj nuclear

Donald Trump, preşedintele SUA, a declarat, miercuri, că nu va accepta niciodată ca regimul de la Phenian să se afle în posesia armelor nucleare şi a adăugat că va continua să pună presiune pe Coreea de Nord până va înceta acţiunile provocatoare, informează site-ul agenţiei Yonhap.

2481 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, despre Coreea de Nord: Nu vom permite acestei dictaturi depravate să ţină lumea ostatică printr-un şantaj nuclear

Trump, despre Coreea de Nord: Nu vom permite acestei dictaturi depravate să ţină lumea ostatică

După ce a efectuat un turneu de 12 zile în Asia, preşedintele american a susţinut o conferinţă de presă la Washington în care a subliniat obiectivele SUA cu privire la Coreea de Nord.

”Am cerut fiecărei naţiuni, inclusiv Chinei şi Rusiei, să se unească pentru a izola regimul nord-coreean, să renunţe la toate relaţiile economice şi comerciale până când Coreea de Nord va înceta provocările periculoase. Trebuie să denuclearizăm Coreea de Nord”, a afirmat Trump.

”Am spus foarte clar că nu vom permite acestei dictaturi depravate să ţină lumea ostatică printr-un şantaj nuclear”, a adăugat preşedintele SUA.

La câteva ore după discursul preşedintelui american, Choo Mi-ae, liderul partidului de guvernământ din Coreea de Sud, a precizat că Guvernul de la Seul îşi doreşte o soluţionare paşnică a crizei din Peninsula Coreea şi a adăugat că Trump nu ar trebui ”în nicio circumstanţă” să acţioneze militar împotriva regimului de la Phenian, fară să se consulte cu Coreea de Sud.

”Preşedintele Trump afirmă des că are toate opţiunile pe masă. Noi vrem să fim siguri că opţiunea unui nou război nu este viabilă. Sub nicio circumstanţă Statele Unite nu ar trebui să folosească opţiunea militară, fără acordul Coreei de Sud. Trebuie să căutăm o rezolvare paşnică a crizei”, a precizat Choo Mi-ae.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici