Donald Trump doreşte interzicerea dispozitivelor care transformă armele semiautomate în arme automate

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, marţi, că a semnat un memorandum prin care îi cere procurorului general Jeff Sessions să elaboreze o reglementare pentru interzicerea dispozitivelor care transformă armele semiautomate în arme automate, relatează site-ul BBC News.

708 afișări
Imaginea articolului Donald Trump doreşte interzicerea dispozitivelor care transformă armele semiautomate în arme automate

Donald Trump doreşte interzicerea dispozitivelor care transformă armele semiautomate în arme automate

Decizia a fost luată ca urmare a atacului armat comis în Las Vegas în octombrie 2017, cel mai grav din istoria SUA, în urma căruia au murit 58 de persoane şi aproape 500 au fost rănite.

Autorul atacului, Stephen Paddock, a folosit 12 arme semiautomate dotate cu dispozitive "bump stocks" care au asigurat conversia în arme automate.

Donald Trump a precizat că Departamentul de Justiţie va elabora un proiect de lege privind interzicerea acestor dispozitive pentru arme de foc, iar măsură va fi implementată într-un interval scurt de timp.

"Cu doar câteva momente în urmă, am semnat un memorandum prin care îi solicit procurorului general să propună reglementări pentru a interzice toate dispozitivele care transformă arme legale în mitraliere. Aceste reglementări cruciale vor fi implementate foarte rapid. Nu putem să luăm măsuri care doar ne fac să simţim că există o diferenţă. Trebuie să intervenim efectiv. Trebuie să trecem peste clişee şi dezbateri obositoare şi să ne concentrăm pe soluţii bazate pe dovezi şi pe măsuri de securitate care funcţionează efectiv", a spus Trump.

În urmă cu aproape o săptămână, 14 elevi şi trei profesori au fost ucişi la un liceu din Florida de către un fost student, care a folosit o armă semiautomată achiziţionată în mod legal.

"Trebuie să facem mai mult pentru a ne proteja copiii. Voi aborda subiectul siguranţei în şcoli în această săptămână", a adăugat preşedintele american.

Un dispozitiv care transformă armele semiautomate în arme automate costă 100 de dolari şi nu este necesar un certificat de cazier judiciar pentru achiziţionarea acestuia. Autorul atacului armat din Las Vegas a reuşit să tragă 90 de gloanţe într-un interval de zece secunde cu ajutorul acestui mecanism.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici