Donald Trump evocă „atacul terorist” din Franţa pentru a face opoziţia democrată să aprobe măsuri de securizare a frontierelor

Preşedintele american, Donald Trump, a evocat "atacul terorist" din Franţa pentru a cere opoziţiei democrate din Statele Unite să aprobe măsuri de securizare a frontierelor.

652 afișări
Imaginea articolului Donald Trump evocă „atacul terorist” din Franţa pentru a face opoziţia democrată să aprobe măsuri de securizare a frontierelor

Marele Zid al lui Trump. Liderul de la Casa Albă evocă „atacul terorist” din Franţa pentru a face opoziţia democrată să aprobe măsuri de securizare a frontierelor

Autorităţile franceze suspectează că atacul armat din Strasbourg, soldat cu cel puţin doi morţi şi 12 răniţi, este un act terorist, dar acest lucru nu a fost încă stabilit cu certitudine. Poliţia franceză anunţase iniţial un bilanţ de trei morţi şi 11 răniţi, dar a revenit ulterior asupra cifrelor, anunţând doi morţi şi 12 răniţi. Unul dintre răniţi este în moarte cerebrală.

"Un alt atac terorist rău în Franţa. Noi vom consolida şi mai mult securitatea la frontiere. Chuck Schumer şi Nancy Pelosi trebuie să ne ofere voturile pentru a avea securitate suplimentară la frontiere!", a declarat Donald Trump prin Twitter, referindu-se la liderii Partidului Democrat (de opoziţie).

Donald Trump s-a întâlnit marţi, la Casa Albă, cu senatorul Chuck Schumer, liderul grupului democrat din Senatul SUA, şi cu Nancy Pelosi, considerat viitorul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor. Trump le-a cerut să ofere finanţare pentru construirea controversatului zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

"Democraţii şi preşedintele Barack Obama au oferit Iranului 150 de miliarde de dolari fără a primi nimic în schimb, dar nu vor să aloce cinci miliarde de dolari pentru securitatea naţională şi pentru zid?", a adăugat Trump.

Înaintea întâlnirii cu liderii opoziţiei, preşedintele SUA avertiza că va ordona armatei să finalizeze construirea zidului antiimigraţie la frontiera cu Mexicul. "Aştept să mă întâlnesc cu Chuck Schumer şi Nancy Pelosi. În 2006, democraţii au votat în favoarea zidului şi au avut dreptate să facă acest lucru. Astăzi, nu mai vor securitate la frontieră. Dar zidul va fi construit. Lumea încă nu înţelege cât s-a construit din acest zid, inclusiv renovarea efectivă. Dacă democraţii nu ne oferă voturile pentru a ne securiza ţara, armata SUA va construi segmentele rămâse ale acestui zid. Ei ştiu cât de important este!", a spus Trump.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici