Donald Trump: Fără o nouă înţelegere, acordul NAFTA ar putea fi reziliat

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a afirmat, joi, că Acordul Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA) ar putea fi reziliat, dacă SUA, Canada şi Mexicul nu vor ajunge la un numitor comun în cadrul negocierilor purtate pe marginea prevederilor acordului, relatează CNN.

920 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Fără o nouă înţelegere, acordul NAFTA ar putea fi reziliat

Donald Trump: Fără o nouă înţelegere, acordul NAFTA ar putea fi reziliat

Declaraţiile lui Trump au fost făcute după ce l-a primit la Casa Albă pe Justin Trudeau, premierul Canadei. Preşedintele american a afirmat că este deschis să aibă un pact bilateral comercial cu Canada, în cazul în care Mexicul nu va fi de acord cu noi termeni.

”Cred că Justin (Trudeau) înţelege asta. Dacă nu putem ajunge la o înţelegere, atunci acordul se va sfârşi, iar totul va fi în regulă”, a declarat Trump.

Preşedintele american a precizat că este posibil ca una dintre părţi să nu fie de acord cu noii termeni, caz în care va căuta să încheie parteneriate bilaterale.

”Cred că avem şansa de a face ceva foarte creativ, care să fie în beneficiul Canadei, Mexicului şi Statelor Unite”, a adăugat preşedintele SUA, precizând că noul acord trebuie să fie echitabil.

Justin Trudeau a fost primit de Donald Trump la Casa Albă în timp ce au fost reluate negocierile privind textul acordului, ce a fost semnat în 1994 de către Statele Unite, Canada şi Mexicul.

”Ştiu că aceste negocieri sunt dificile . Sunt optimist deoarece ştim că beneficiile NAFTA au fost simţite de cetăţenii din ambele ţări”, a afirmat Trudeau.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici