Donald Trump îl felicită pe politicianul Doug Jones. Este prima victorie a unui candidat democrat, în ultimii 25 de ani, în Alabama. Scrutinul ar putea afecta activitatea Senatului SUA

Preşedintele SUA, republicanul Donald Trump, l-a felicitat pe politicianul democrat Doug Jones pentru obţinerea unui loc în Senatul SUA, în urma unui scrutin desfăşurat în statul Alabama.

423 afișări
Imaginea articolului Donald Trump îl felicită pe politicianul Doug Jones. Este prima victorie a unui candidat democrat, în ultimii 25 de ani, în Alabama. Scrutinul ar putea afecta activitatea Senatului SUA

Un politician susţinut de Trump a fost învins într-un scrutin care ar putea afecta activitatea Senatului SUA

"Îi transmit felicitări lui Doug Jones pentru această victorie pentru care a luptat atât de mult. Sistemul local de vot a fost un factor important, dar victoria rămâne victorie (...)", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Politicianul democrat Doug Jones a câştigat scrutinul parţial pentru un post în Senatul SUA, învingându-l pe republicanul Roy Moore, care era susţinut de preşedintele Donald Trump, situaţia generând reducerea majorităţii republicane în Senatul Statelor Unite, informează site-ul agenţiei Reuters.

Victoria obţinută de Doug Jones în statul Alabama, prima a unui candidat democrat în ultimii 25 de ani, reduce majoritatea republicană în Senat la 51/49 de locuri.

Roy Moore, un politician conservator care în campania electorală a fost vizat de acuzaţii de hărţuire sexuală, a refuzat să admită înfrângerea. După numărarea a 99% din voturi, Doug Jones are un avans de 1,5%.

Victoria politicianului democrat riscă să afecteze politicile Administraţiei Donald Trump, în contextul reducerii majorităţii republicane în Senatul SUA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici