Donald Trump: În China au murit mai mulţi din cauza COVID-19, dar guvernul de la Beijing nu vrea să recunoască

  • Donald Trump susţine că în China numărul deceselor cauzate de COVID-19 este mult mai mare dar guvernul refuză să divulge cifrele adevărate
  • America a înregistrat, până în prezent, 184.644 de decese, în timp ce China 4.724
  • Anthony Fauci, expert în boli infecţioase: ”Avem înregistrate 180.000 de decese din cauza coronavirusului. Să nu ne lăsăm păcăliţi.”
711 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: În China au murit mai mulţi din cauza COVID-19, dar guvernul de la Beijing nu vrea să recunoască

Donald Trump: În China au murit mai mulţi din cauza COVID-19, dar guvernul de la Beijing nu vrea să recunoască

Preşedintele Donald Trump susţine că numărul deceselor cauzate de COVID-19 în China este mult mai mare decât declară guvernul de la Beijing. Trump, însă, nu indică spre o sursă când lansează astfel de afirmaţii.

”China a pierdut zeci de mii de oameni în lupta cu virusul. Au fost mai multe decese decât a înregistrat orice altă ţară, doar că nu au făcut publice cifrele adevărate”, a afirmat Trump într-un interviu pentru Fox News. În China s-au raportat 4.724 de morţi, în timp ce în America virusul a omorât 184.644 de persoane, până în prezent. SUA este ţara care înregistrează cele mai multe decese.

Anthony Fauci, expert în boli infecţioase, l-a corectat pe Trump: ”Avem înregistrate 180.000 de decese din cauza coronavirusului. Să nu ne lăsăm păcăliţi.”

Trump spune că numai pentru 6% din decesele înregistrate în SUA cauza morţii a fost coronavirus. Însă, de fapt, aceasta este o interpretare eronată a statisticilor, care spun că numai în 6% din cazuri pacienţii nu au prezentat şi comorbidităţi precum obezitate, diabet şi boli cardiace. Principalul motiv al morţii rămâne, totuşi, COVID-19.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici