Donald Trump interzice finanţarea organizaţiilor ce susţin întreruperile de sarcină

Donald Trump, preşedintele SUA, a reinstituit o restricţie oficială care interzice finanţarea din fonduri federale a organizaţiilor globale ce efectuează şi promovează întreruperile de sarcină, informează Reuters.

727 afișări
Imaginea articolului Donald Trump interzice finanţarea organizaţiilor ce susţin întreruperile de sarcină

Donald Trump interzice finanţarea organizaţiilor ce susţin întreruperile de sarcină (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Legea, care afectează organizaţiile americane non-guvernamentale ce activează în străinătate, a fost utilizată de noii preşedinţi pentru a semnala poziţia lor în privinţa drepturilor femeilor. Aceasta a fost creată pe perioada mandatului fostului preşedinte american Roland Reagan, în 1984.

Trump, un oponent al întreruperilor de sarcini, a semnat reinstalarea directivei în cadrul unei ceremonii la Casa albă, în cea de-a patra sa zi ca preşedinte. Fostul preşedinte Barack Obama anulase această restricţie în anul 2009.

”Sănătatea şi drepturile femeilor reprezintă primele victime ale Administraţiei Trump”, a declarat Serra Sippel, preşedinte al Centrului pemtru Sănătate şi Egalitate a Drepturilor din Washington.

”Restricţia oficială globală a fost asociată cu creşterea întreruperilor de sarcină nesigure şi ne aşteptăm ca aceasta să coste vieţile femeilor”, a adăugat Sippel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici