Donald Trump laudă "potenţialul strălucit" al Coreei de Nord

Preşedintele american Donald Trump a transmis pe Twitter că este de părere că statul nord-coreean are un "potenţial strălucit", confirmând că o echipă de oficiali americani a sosit duminică la Phenian pentru a pregăti summitul la care ar urma să participe liderii Coreei de Nord şi SUA.

2486 afișări
Imaginea articolului Donald Trump laudă "potenţialul strălucit" al Coreei de Nord

Donald Trump laudă "potenţialul strălucit" al Coreei de Nord

"Cred cu adevărat că Coreea de Nord are un potenţial strălucit şi într-o zi va fi o naţiune mare din punct de vedere economic şi financiar. Kim Jong Un este de acord cu mine în această privinţă. Aşa se va întâmpla!", susţine Trump într-un mesaj pe Twitter.

"Delegaţia Statelor Unite a sosit în Coreea de Nord pentru a pregăti summitul dintre Kim Jong Un şi mine", a precizat liderul de la Casa Albă.

Anterior, cotidianul The Washington Post a relatat că o echipă de oficiali americani a sosit duminică în Coreea de Nord pentru discuţii privind potenţialul summit între Donald Trump şi Kim Jong-Un, liderul regimului de la Phenian.

Potrivit publicaţiei menţionate, care citează o sursă familiară cu subiectul, fostul ambasador american Sung Kim a sosit duminică în Coreea de Nord, alături de Allison Hooker, expert privind Coreea în cadrul Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă. Cei doi s-au întâlnit cu Choe Son Hui, adjunct al ministrului de Externe de la Phenian.

The Washington Post a mai precizat că discuţiile sunt programate să dureze până marţi, subiectul principal fiind acela al programului atomic nord-coreean.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnalat vineri după-amiază că a reluat contactele cu Phenianul şi ar putea reactiva întrevederea cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un.

Liderul de la Casa Albă a semnalat că întrevederea cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, ar putea avea loc chiar la data stabilită iniţial, 12 iunie.

Ulterior, sâmbătă, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-In, liderul de la Phenian şi-a reiterat disponibilitatea de a se întâlni cu Donald Trump.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici