Donald Trump neagă victoria lui Joe Biden. Tradiţia de la Casa Albă la care ar putea renunţa fostul preşedinte, în urma înfrângerii

  • Aşa cum se aşteptau majoritatea specialiştilor şi, chiar membri din echipa lui de comunicare, Donald Trump nu e pregătit să accepte înfrângerea.
  • Una dintre moştenirile mai puţin cunoscute, pe care preşedintele Americii George Bush le-a lăsat în urma sa, este tradiţia scrisorii de încurajare pe care noul preşedinte ales o primeşte din partea predecesorului său, în ziua inaugurării.
  • George Bush a dus tradiţia mai departe după ce Ronald Reagan i-a lăsat şi lui, la rândul său, o scrisoare în 1989.
3442 afișări
Imaginea articolului Donald Trump neagă victoria lui Joe Biden. Tradiţia de la Casa Albă la care ar putea renunţa fostul preşedinte, în urma înfrângerii

Donald Trump neagă victoria lui Joe Biden. Tradiţia de la Casa Albă la care ar putea renunţa fostul preşedinte, în urma înfrângerii

Joe Biden este noul preşedinte ales al Americii, după patru zile de tensiuni, numărători, speculaţii şi scenarii. Aşa cum se aşteptau majoritatea specialiştilor şi, chiar membri din echipa lui de comunicare, Donald Trump nu e pregătit să accepte înfrângerea. Ba chiar, Trump continuă să denunţe nereguli electorale.

Va mai dura două luni până când Joe Biden va depune jurământul şi va deveni, oficial, preşedintele Americii. Până atunci, toţi stau cu ochii pe Donald Trump şi îşi fac griji pentru cum va alege el să preda ştafeta. Din acest motiv, vorba umblă că, cel mai probabil, tradiţia scrisorii de încurajare pe care predecesorul o lasă noului preşedinte ales, se va încheia, odată cu era Trump.

Una dintre moştenirile mai puţin cunoscute, pe care preşedintele Americii George Bush le-a lăsat în urma sa, este tradiţia scrisorii de încurajare pe care noul preşedinte ales o primeşte din partea predecesorului său, în ziua inaugurării.

În anul 1992, când Bill Clinton, candidat democratic, câştiga alegerile prezidenţiale, predecesorul său, George Bush, republican convins, îi scria: ”Succesul tău este şi succesul Americii acum”. George Bush reuşea, într-un moment sensibil, care a divizat întreaga ţară între republicani şi democraţi, să construiască ideea unui parteneriat între cele două partide.

George Bush i-a adresat această scrisoare lui Bill Clinton în ciuda tuturor atacurilor din timpul campaniei electorale.

Mark K. Updegrove, un istoric care a urmărit îndeaproape parcursul familiei Bush, a scris despre această tradiţie. George Bush a dus-o mai departe după ce Ronald Reagan i-a lăsat şi lui, la rândul său, o scrisoare în 1989, în perioada tranziţiei sale către preşedinţie, după ce a câştigat alegerile. Pe atunci, Ronald Reagan i-a desenat lui George Bush un elefant, simbol al partidului republican, şi câţiva curcani care se urcau pe elefant. Lânga acest desen era mesajul ”Nu lăsa curcanii să te doboare”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici