Donald Trump nu a vorbit cu Vladimir Putin despre cazul recompenselor oferite talibanilor afgani pentru uciderea unor militari americani

  • Donald Trump afirmă că nu a vorbit cu Vladimir Putin despre recompensele pe care Rusia le-ar fi oferit talibanilor afgani
  • Trump: "Nu am discutat deloc despre acest lucru"
  • Serviciile secrete din SUA suspectează Rusia că le-ar fi oferit recompense insurgenţilor talibani afgani
844 afișări
Imaginea articolului Donald Trump nu a vorbit cu Vladimir Putin despre cazul recompenselor oferite talibanilor afgani pentru uciderea unor militari americani

Donald Trump nu a vorbit cu Vladimir Putin despre cazul recompenselor oferite talibanilor afgani pentru uciderea unor militari americani

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat, miercuri, că nu a discutat deloc cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, despre acuzaţiile privind presupusele recompense acordate de Moscova insurgenţilor talibani afgani pentru uciderea unor militari americani.

Donald Trump a discutat joia trecută cu Vladimir Putin, iar imediat după conversaţie a refuzat să spună dacă a vorbit despre problema recomenselor. "Nu vorbim despre ce am discutat, am avut multe subiecte", declara Donald Trump luni.

Întrebat din nou despre subiect miercuri, în cadrul unui interviu acordat "Axios on HBO", preşedintele SUA a precizat: "Nu am discutat deloc despre acest lucru. A fost o convorbire pentru a discuta alte lucruri, iar, sincer, aceasta este o problemă despre care mulţi oameni au spus că este ştire falsă".

O unitate a agenţiilor de informaţii militare din Rusia le-a oferit în secret recompense insurgenţilor talibani pentru a omorî trupe ale coaliţiei internaţionale din Afganistan, inclusiv militari americani, au afirmat oficiali citaţi de cotidianul The New York Times. Administraţia SUA a concluzionat în urmă cu câteva luni că o unitate a serviciilor ruse de informaţii militare, implicată în tentative de asasinat şi alte operaţiuni secrete în Europa în scopul destabilizării Occidentului şi atacării persoanelor acuzate de trădare, a oferit în secret, anul trecut, recompense pentru atacuri care au avut succes. Militanţi islamişti ori elemente infracţionale asociate cu aceştia par să fi colectat bani oferiţi prin astfel de recompense, au declarat oficialii citaţi de NYT. Douăzeci de americani au fost ucişi în confruntările din Afganistan în 2019, dar nu este clar asupra căror crime există suspiciuni privind oferirea de recompense.

Datele raportului elaborat de serviciile secrete americane i-au fost prezentate preşedintelui Donald Trump, iar Consiliul pentru Securitate Naţională de la Casa Albă a discutat despre această problemă la sfârşitul lunii martie. Oficialii de la Washington au elaborat o serie de potenţiale măsuri, începând cu formularea unei note de reclamaţie la Moscova şi a unei solicitări de oprire a acestor practici, dar şi posibilitatea intensificării sancţiunilor şi aplicării altor posibile măsuri de ripostă, dar Casa Albă trebuie să autorizeze acţiunile, au declarat oficialii citaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici