Donald Trump nu va anunţa posibila mutare a ambasadei SUA la Ierusalim în cursul vizitei în Israel - oficial

Donald Trump, preşedintele SUA, nu va folosi viitoarea sa vizită în Israel pentru a anunţa un posibil plan de mutare a ambasadei americane din Tel-Aviv în Ierusalim, deşi în cele din urmă doreşte să adopte această măsură, potrivit unui oficial al Administraţiei de la Casa Albă, citat de Reuters.

422 afișări
Imaginea articolului Donald Trump nu va anunţa posibila mutare a ambasadei SUA la Ierusalim în cursul vizitei în Israel - oficial

Donald Trump nu va anunţa posibila mutare a ambasadei SUA la Ierusalim în cursul vizitei în Israel - oficial (Imagine: Hepta)

Oficialul, ce a vorbit în condiţii de anonimitate, a mărturisit că Administraţia Donald Trump nu doreşte să complice încercările de a relua negocierile pentru pacea dintre israelieni şi palestinieni, anunţând mutarea ambasadei.

Israelul consideră Ierusalimul ca fiind capitala indivizibilă a statului şi doreşte ca toate ţările străine să-şi mute sediul ambasadei în oraşul disputat. O serie de aliaţi ai SUA se opun relocării ambasadei americane, dat fiind faptul că palestinienii revendică estul Ierusalimul ca fiind capitala lor.

Preşedintele SUA, Donald Trump, va efectua primele vizite oficiale la Vatican şi în Orientul Mijlociu, prioritatea fiind intensificarea eforturilor de combatere a terorismului.

În februarie, Donald Trump s-a întâlnit la Casa Albă cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu. Cu acea ocazie, preşedintele american a evidenţiat relaţia specială a Statelor Unite cu Israelul, promiţând acţiuni pentru soluţionarea conflictului israelo-palestinian şi îndemnându-l pe premierul israelian să limiteze activităţile de colonizare în Cisiordania.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici