Donald Trump pledează pentru intensificarea relaţiilor comerciale între SUA şi Marea Britanie

Relaţiile comerciale între Statele Unite şi Marea Britanie se vor intensifica semnificativ, a declarat joi preşedintele SUA, Donald Trump, după întrevederea pe care a avut-o la Forumul Economic de la Davos cu premierul britanic, Theresa May.

405 afișări
Imaginea articolului Donald Trump pledează pentru intensificarea relaţiilor comerciale între SUA şi Marea Britanie

Donald Trump pledează pentru intensificarea relaţiilor comerciale între SUA şi Marea Britanie

Donald Trump a precizat că schimburile comerciale între Statele Unite şi Marea Britanie se vor multiplica.

"Discuţiile care vor avea loc vor conduce la creşterea semnificativă a comerţului între ţările noastre, un lucru bun şi pentru crearea de locuri de muncă", a afirmat Donald Trump după întâlnirea pe care a avut-o la Davos cu Theresa May.

Întrebaţi de jurnalişti despre o eventuală vizită de stat a liderilor din SUA şi Marea Britanie, Theresa May şi Donald Trump au declarat că vor discuta despre acest subiect.

Ulterior, Guvernul de la Londra a transmis că Theresa May şi Donald Trump le-au cerut subordonaţilor să stabilească "detaliile unei vizite a preşedintelui SUA în Marea Britanie spre sfârşitul acestui an".

Donald Trump şi Theresa May au discutat şi despre criza iraniană, precum şi despre operaţiunile de combatere a terorismului.

"Premierul britanic i-a oferit preşedintelui date despre progresele în negocierile cu Uniunea Europeană pe tema Brexit. Cei doi lideri au reiterat dorinţa pentru relaţii comerciale puternice post-Brexit, lucru care ar fi în interesul ambelor ţări", a comunicat Downing Street.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici