Donald Trump: Politicile SUA faţă de Coreea de Nord au fost total ineficiente în ultimii 25 de ani

Politica Statelor Unite faţă de Coreea de Nord nu a produs niciun rezultat în ultimii 25 de ani, deşi s-au investit miliarde de dolari, afirmă preşedintele Donald Trump.

507 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Politicile SUA faţă de Coreea de Nord au fost total ineficiente în ultimii 25 de ani

Donald Trump: Politicile SUA faţă de Coreea de Nord au fost total ineficiente în ultimii 25 de ani

"Ţara noastră a avut politici lipsite de succes în privinţa Coreei de Nord în ultimii 25 de ani, oferind miliarde de dolari fără a primi nimic. Politicile noastre nu au funcţionat!", a transmis Donald Trump luni prin Twitter.

Sâmbătă, Donald Trump afirmase că "negociatorii americani" au fost făcuţi "să pară proşti", subliniind că "un singur lucru va funcţiona" în cazul Coreei de Nord, o referire la o posibilă intervenţie militară.

Administraţia Vladimir Putin a lansat luni un apel la reţinere şi la evitarea acţiunilor care ar putea deteriora situaţia în Peninsula Coreea, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat din nou cu o intervenţie militară.

Tensiunile între Statele Unite şi Coreea de Nord s-au amplificat în ultimele luni, după o serie de teste nucleare şi balistice nord-coreene.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a lansat recent un apel la calm în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Coreea de Nord, îndemnând "minţile înfierbântate" să înceteze "abordarea copiilor de grădiniţă", după insultele între preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean, Kim Jong-Un. Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-Un "nebun", după ce liderul nord-coreean a afirmat că preşedintele SUA este "senil" şi "deranjat mental". Anterior, Donald Trump avertizase că va "distruge total" Coreea de Nord dacă va ameninţa Statele Unite sau aliaţi ai acestei ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici