Donald Trump profită de coronavirus ca să scape de emigranţi. Ce se întâmplă cu vizele câştigate la Visa Waiver

  • Donald Trump amână până la sfârşitul anului toate vizele câştigate la Visa Waiver.
  • Din 55.000 de câştigători, doar 13.000 au primit viza de intrare în Statele Unite.
  • Loteria vizelor este şansa fiecărui om care vrea să-şi trăiască visul American.
2891 afișări

De 30 de ani aştepţi degeaba să mergi fără vize în America. Mai rău au păţit-o însă emigranţii care au câştigat Loteria Vizelor, dar tot nu sunt primiţi în Statele Unite.

Islam Elrweny este un profesor egiptean, iar planul lui din 2020 era să se mute definitiv în America. A aşteptat acest moment de mai bine de 10 ani. El, soţia şi cei trei copii urmau să trăiască visul american. Doar că pandemia le-a dat planurile peste cap.

A fost un motiv numai bun ca preşedintele Donald Trump că mai pună câteva beţe-n roate migranţilor. A blocat eliberarea vizelor până la sfârşitul anului. Astfel că din cei 55.000 de câştigători ai loteriei vizelor, doar 13.000 au fost emise. 

Şi asta pentru că multe ambasade au funcţionat la capacitate redusă din martie, de când a izbucnit criza cauzată de coronavirus, iar câştigătorii nu au reuşit să îndeplinească toate cerinţele. Iar SUA nu fac excepţii. Cei care nu şi-au revendicat încă vizele mai aveau timp până pe 30 septembrie.

Însă acum totul este în zadar. Acum, Islam s-a trezit că a renunţat la tot ce avea pentru a o lua de la zero. Şi nu în Statele Unite, cum şi-a propus. Ci în locul din care a încercat să fugă.

 „A trebuit să-mi risc slujba şi a trebuit să plătesc taxele pentru permisul de rezidenţă. Am vândut mobila cât de repede am putut, la un preţ foarte mic, întrucât mă grăbeam. După ce am terminat testele medicale, am fost şocat de discursul preşedintelui Trump, prin care vizele au fost oprite timp de două luni, iar apoi a fost prelungită măsura până pe 31 decembrie, ceea ce a însemnat că nu vom mai primi viza”, a povestit Islam Elrweny, câştigătorul Visa Weiver.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici