Donald Trump promite o politică externă care va pune Statele Unite pe primul loc

Donald Trump a promis, în cadrul unui discurs, o politică externă despre care a spus că va pune Statele Unite pe primul loc, la o zi după ce a câştigat alegerile primare republicane în cinci state americane, potrivit BBC News online.

1876 afișări
Imaginea articolului Donald Trump promite o politică externă care va pune Statele Unite pe primul loc

Donald Trump promite o politică externă care va pune Statele Unite pe primul loc (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Acesta a numit politica externă a Administaţiei preşedintelui Barack Obama "un dezastru total".

Înainte de a începe discursul, el a promis că nu va impune o "doctrină Trump" şi că va păstra o anumită flexibilitate în ceea ce priveşte schimbările pe care le va face dacă va fi ales.

Cea mai mare parte a discursului său s-a axat pe ceea ce el a numit "slăbiciune, confuzie şi dezordine" în Administraţia Obama.

În ceea ce priveşte reţeaua teroristă Stat Islamic, Trump a spus că sub Administraţia sa, "zilele membrilor ei sunt numărate". "Nu le voi spune când şi cum ", a susţinut el.

"Împiedicarea răspândirii islamului radical trebuie să fie un obiectiv major de politică externă al Statelor Unite şi, într-adevăr, al lumii", a declarat omul de afaceri, adăugând că va lucra îndeaproape cu aliaţii SUA în Orientul Mijlociu pentru a combate extremismul.

Trump a subliniat că va solicita organizarea de noi discuţii între aliţii Statelor Unite din cadrul NATO. El a spus că va încerca să remodeleze structura organizaţiei.

Trump a adăugat că va intenţiona, de asemenea, să poarte discuţii cu Rusia pentru găsirea unui numitor comun, probabil cu privire la extremismul islamist.

"Unii spun că ruşii nu pot fi înţelegători. Intenţionez să aflu dacă aşa este", a precizat el.

În ceea ce priveşte aliaţii Statelor Unite, Trump a spus că "ţările trebuie să plătească preţul acestei apărări". "În caz contrar, Statele Unite trebuie să fie pregătite să lase aceste ţări să se apere singure. Nu avem altă soluţie", a subliniat el.

"Dacă noi suntem atacaţi, ei nu trebuie să vină în apărarea noastră. Dacă ei sunt atacaţi, noi trebuie să venim în apărarea lor. Şi aceasta este cu adevărat o problemă", a declarat luna trecută Donald Trump, pentru New York Times.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici