Donald Trump se apără după ofensele aduse unor state furnizoare de imigranţi: "Limbajul folosit de mine la întrunirea DACA a fost dur, dar nu a fost aşa cum s-a scris"

Preşedintele american Donald Trump a negat, vineri, folosirea unor cuvinte ofensatoare la adresa unor state furnizoare de imigranţi precum Haiti, El Salvador şi ţările africane, relatează site-ul BBC News.

225 afișări
Imaginea articolului Donald Trump se apără după ofensele aduse unor state furnizoare de imigranţi: "Limbajul folosit de mine la întrunirea DACA a fost dur, dar nu a fost aşa cum s-a scris"

Donald Trump se apără după ofensele aduse unor state furnizoare de imigranţi: "Limbajul folosit de mine la întrunirea DACA a fost dur, dar nu a fost aşa cum s-a scris"

Joi, Trump s-a întâlnit cu mai mulţi congresmeni republicani şi democraţi pentru a discuta despre statutul imigranţilor din SUA şi despre legislaţia privind deportarea celor fără documente valide.

Senatorul democrat Dick Durbin a precizat că l-a auzit pe Trump folosind un limbaj "rasist". Ulterior, un oficial al ONU a transmis că are cunoştinţă de discursul ofensator al preşedintelui american, adăugând că acesta "deschide uşa către cea mai urâtă parte a umanităţii".

Potrivit relatărilor despre întâlnirea de la Casa Albă, Donald Trump le-ar fi transmis congresmenilor că SUA ar trebui să primească imigranţi din ţări precum Norvegia, în loc să ofere rezidenţă temporară pentru cetăţeni din ţări afectate de război, epidemii sau dezastre naturale.

"De ce avem nevoie de mai mulţi haitieni? Daţi-i afară", ar fi spus preşedintele american, conform publicaţiei Washington Post.

Donald Trump a negat folosirea unor cuvinte ofensatoare, dar a recunoscut că limbajul folosit a fost dur, în contextul situaţiei dificile privind imigranţii.

"Limbajul folosit de mine la întrunirea DACA a fost dur, dar nu a fost aşa cum s-a scris. Cu adevărat dură a fost propunerea bizară făcută de ei - un mare pas în spate pentru DACA! Nu am spus niciodată ceva defăimător despre haitieni. Am spus doar că Haiti este, în mod evident, o ţară foarte săracă şi cu probleme. Nu am spus niciodată <<Daţi-i afară>>. Este o invenţie a democraţilor. Am o relaţie foarte bună cu haitienii. Probabil că ar trebui să înregistrez întâlnirile viitoare - din păcate, nu există încredere!", a transmis Trump prin intermediul contului de Twitter.

Politica preşedintelui american este un sistem de imigraţie "bazat pe merite", pe acceptarea unor persoane "care vor ajuta SUA să treacă la următorul nivel". Administraţia Trump vrea să retragă dreptul de rezidenţă temporară pentru aproximativ 200.000 de persoane din El Salvador.

În plus, 800.000 de tineri imigranţi cu vârste sub 16 ani, care au venit în SUA înainte de 15 iunie 2007, riscă să fie expulzaţi. Donald Trump a anulat programul DACA, creat de către preşedintele Barack Obama şi susţinut de către democraţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici