Donald Trump se implică din nou în politica britanică: „Ceea ce aş vrea este ca Nigel şi Boris să se alieze”

Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a îndemnat pe premierul Boris Johnson, liderul conservatorilor, şi pe Nigel Farage, liderul Partidului Brexit, să se alieze, fiind pentru a doua oară în decurs de câteva zile în care Trump se implică în viaţa politică din Marea Britanie,relatează The New York Times.

622 afișări
Imaginea articolului Donald Trump se implică din nou în politica britanică: „Ceea ce aş vrea este ca Nigel şi Boris să se alieze”

Trump se implică din nou în politica britanică: „Ceea ce as vrea să este ca Nigel Farage şi Boris Johnson să se alieze”

Liderul SUA le-a spus duminică reporterilor de la Casa Albă că ambii politicieni britanici sunt prietenii săi, dar Boris Johnson este "omul potrivit pentru această situaţie".

Întrebat care este liderul britanic pe care îl susţine, Trump a răspuns: "Îmi plac atât amândoi. Cred că Boris va face ce trebui. Sunt amândoi prietenii mei. Ceea ce aş vrea este ca Nigel şi Boris să se alieze. Cred că este o posibilitate".

Preşedintele american a mai declarat că procesul de ieşire a Marii Britanii din UE trebuie structurat în aşa fel încât să faciliteze continuarea relaţiile comerciale între SUA şi Regatul Unit.

"Suntem de departe economia nr.1 a lumii, şi dacă o faceţi într-un anumit mod, nu vom mai putea face comerţ cu Marea Britanie", a afirmat liderul de la Washington, adăugând: "Acest lucru ar fi foarte rău pentru Marea Britanie, pentru că putem face mai multe afaceri (decât Uniunea Europeană)".

Săptămâna trecută, Trump a declarat că o eventuală victorie electorală a lui Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, ar fi "rea" pentru Marea Britanie, iar liderul opoziţiei britanice a denunţat ingerinţele preşedintelui SUA.

Nigel Farage a propus ca Partidul Brexit să încheie o coaliţie electorală cu conservatorii, conduşi de Boris Johnson, înaintea alegerilor anticipate din data de 12 decembrie, însă premierul a refuzat oferta. Cele două partide sunt în competiţie pentru a obţine votul alegătorilor care susţin ieşirea Marii Britanii din UE.

Taguri:
sua,
m.britanie,
brexit

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici