Donald Trump se răzgândeşte în privinţa schimbărilor climatice cauzate de om

Donald Trump a declarat că există o oarecare conexiune între schimbările climatice şi activităţile poluante întreprinse de oameni, deşi anterior respinsese acest lucru şi ameninţase chiar cu anularea Acordului climatic de la Paris, în timpul campaniei sale, informează The Guardian.

3047 afișări
Imaginea articolului Donald Trump se răzgândeşte în privinţa schimbărilor climatice cauzate de om

Donald Trump se răzgândeşte în privinţa schimbărilor climatice cauzate de om

La doar câteva ore după ce a anunţat că nu va cere continuarea investigaţiilor în cazul serverului de email privat folosit de Hillary Clinton, Donald Trump s-a îndepărtat încă o dată de promisiunile făcute în timpul campaniei. În cadrul unui interviu, acesta a declarat că există o oarecare legătură între încălzirea globală şi poluarea cauzată de oameni. De asemenea, el a adăugat faptul că este deschis în faţa unei eventuale retrageri a SUA din cadrul Acordului climatic de la Paris, dar că va trebui să ia în considerare costurile aferente unei eventuale rămâneri sau retrageri.

Anterior, Donald Trump a declarat că nu crede în schimbările climatice cauzate de om şi a promis să „anuleze” Acordul climatic de la Paris, pe care îl consideră rău pentru afacerile americane.

Comunitatea oamenilor de ştiinţă şi organizaţiile pentru mediu au semnat o scrisoare deschisă adresată lui Donald Trump, susţinând că decizia de a retrage Statele Unite din acord implică consecinţe severe şi pe termen lung pentru viitorul vieţii umane pe Pământ. La nivel mondial, Statele Unite sunt al doilea cel mai mare producător de gaze cu efect de seră, după China.

În luna decembrie a anului 2015, la Paris, aproape 200 de state au convenit asupra unui pact global obligatoriu ce prevede reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră pentru a limita impactul încălzirii globale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici