Donald Trump şi Benjamin Netanyahu au discutat despre un posibil tratat de apărare între SUA şi Israel

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump şi premierul israelian, Benjamin Netanyahu, au avut sâmbătă o convorbire telefonică despre un posibil tratat de apărare reciprocă între cele două ţări, potrivit agenţiei DPA.

580 afișări
Imaginea articolului Donald Trump şi Benjamin Netanyahu au discutat despre un posibil tratat de apărare între SUA şi Israel

Donald Trump şi Benjamin Netanyahu au discutat despre un posibil tratat de apărare între SUA şi Israel

Discuţia dintre cei doi lideri are loc cu puţin timp înaintea alegerilor parlamentare de marţi din Israel, în care Netanyahu vizează să obţină o nouă victorie care să îi asigure în continuare funcţia de prim-ministru.

Premierul israelian a făcut referire în repetate rânduri la relaţia bună cu Statele Unite în cadrul campaniei sale electorale, iar Donald Trump l-a asigurat pe Netanyahu de sprijinul său.

Trump a mai spus că un tratat de apărare reciprocă va întări „alianţa extraordinară” dintre Israel şi Statele Unite.

„Aştept să continuăm aceste discuţii după alegerile din Israel, când ne vom întâlni la ONU la sfârşitul lunii”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Netanyahu a susţinut importanţa unui tratat de apărare care să prevadă că Statele Unite vor oferi ajutor Israelului în cazul în care acesta din urmă este atacat. El i-a mulţumit pe Twitter preşedintelui american şi a spus că „Statul Israel nu a avut niciodată un prieten atât de bun la Casa Albă”.

Israelienii merg marţi la urne în cadrul unor alegeri parlamentare anticipate, convocate după ce Netanyahu nu a reuşit să formeze o coaliţie de guvernare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici