Donald Trump şi liderul chinez Xi Jinping urmează să ia cina la finalul summitului G20

Preşedintele american Donald Trump şi liderul chinez Xi Jinping au programată o întâlnire sâmbătă, cu o ocazia cinei de la finalul summitului G20, informează agenţia de presă Reuters.

492 afișări
Imaginea articolului Donald Trump şi liderul chinez Xi Jinping urmează să ia cina la finalul summitului G20

Donald Trump şi liderul chinez Xi Jinping urmează să ia cina la finalul summitului G20

Aceasta ar putea fi una dintre cele mai importante întâlniri dintre cei doi lideri.

În prima zi a summitului au apărut speranţe că Statele Unite ale Americii şi China îşi pot îmbunătăţi relaţia, în ciuda faptului că Trump a ameninţat recent cu noi tarife asupra produsele importate din China.

În schimb, reprezentanţii celor două ţări au susţinut că diferenţele dintre cele două ţări rămân, iar rezultatul întâlnirii este incert.

Beijingul speră să îl convingă pe Trump să renunţe la planurile de majorare a tarifelor pentru produse chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de mărfuri cu până la 25% din ianuarie, de la 10% în prezent.

În schimb, Trump a ameninţat că îşi menţine decizia şi că va adăuga, eventual, tarife pentru alte importuri în valoare de 267 de miliarde de dolari, dacă nu apare niciun progrese în discuţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici