Donald Trump spune că nu l-ar fi desemnat pe Jeff Sessions dacă ştia că se va sustrage din anchetele privind Rusia

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că nu l-ar fi desemnat pe Jeff Sessions pentru funcţia de secretar al Justiţiei dacă ştia că acesta se va sustrage din anchetele privind contactele care ar fi existat în campania electorală între apropiaţi ai lui Trump şi Rusia.

631 afișări
Imaginea articolului Donald Trump spune că nu l-ar fi desemnat pe Jeff Sessions dacă ştia că se va sustrage din anchetele privind Rusia

Donald Trump spune că nu l-ar fi desemnat pe Jeff Sessions dacă ştia că se va sustrage din anchetele privind Rusia

Într-un interviu acordat cotidianului The New York Times, liderul de la Casa Albă a catalogat decizia lui Sessions de a se recuza drept "foarte nedreaptă faţă de preşedinte", adăugând că această acţiune a dus la desemnarea unui procuror special care să coordoneze anchetele pe această temă.

"Sessions nu ar fi trebuit să se recuze, şi dacă voia să se recuzeze, ar fi trebuit să-mi spună înainte să preia funcţia şi aş fi ales pe altcineva", a declarat Trump.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Un procuror special, Robert Mueller, coordonează investigaţiile. Potrivit unor surse, Robert Mueller, "a primit autoritatea de a investiga posibilitatea unei tentative de acoperire" de către Preşedinţia SUA a ilegalităţilor comise de apropiaţi ai lui Donald Trump prin contactele cu oficiali ruşi.

Deşi există informaţii că procurorul special Robert Mueller ar studia o posibilă obstrucţionare a justiţiei prin demiterea lui James Comey, fost şef al FBI, de către preşedinte, Donald Trump a declarat că din ceea ce ştie nu este vizat de nicio anchetă.

Donald Trump s-a declarat de părere că fostul şef FBI l-a informat despre acest dosar pentru a semnala că îl are cu ceva la mână.

Preşedintele a negat categoric afirmaţiile conţinute în acel dosar, spunând că erau doar "mizerii inventate".

Liderul de la Casa Albă a vorbit şi despre întrevederea fiului său cel mare cu o avocată rusă, reiterând că nu ştia nimic despre acest eveniment, şi adăugând că nu avea nevoie de ruşi să-i ofere informaţii negative despre Hillary Clinton, contracandidata sa la alegerile prezidenţiale.

"Nu erau multe de spus despre Hillary Clinton care să fie mai grave decât ceea ce deja spuneam", a declarat Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici