Donald Trump: Statele Unite şi China se apropie de încheierea unui acord comercial

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că este optimist în ceea ce priveşte încheierea unui acord comercial cu China, dar nu exclude încă posibilitatea ca acest lucru să nu se întâmple, relatează Reuters.

201 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Statele Unite şi China se apropie de încheierea unui acord comercial

Donald Trump: Statele Unite şi China se apropie de încheierea unui acord comercial

Donald Trump şi-a anunţat duminică intenţia de a organiza un summit cu omologul său chinez Xi Jinping, în cadrul căruia ar urma să fie încheiat acordul, având în vedere progresul important făcut în cadrul negocierilor.

La o zi după anunţul privind summitul, Trump a declarat la Casa Albă că există şanse ca acest acord să nu fie încheiat în curând, sau să nu fie încheiat deloc.

„S-ar putea să nu se întâmple deloc, da? S-ar putea să nu se întâmple deloc, dar cred că se va întâmpla, şi se va întâmpla curând. Relaţia (dintre China şi SUA, n.red.) este extraordinară”, a declarat luni preşedintele american.

Preşedintele american Donald Trump a decis duminică amânarea creşterii taxelor aplicate importurilor din China, programată pentru finalul săptămânii, datorită progresului făcut în cadrul negocierilor comerciale dintre cele două ţări.

„Voi amâna creşterea taxelor, programată pentru data de 1 martie. Având în vedere progresul făcut de ambele părţi, vom planifica şi un summit între mine şi preşedintele chinez Xi Jinping, la Mar-a-Lago, pentru a concluziona acordul. Un weekend foarte bun pentru SUA&China!”, a declarat Donald Trump prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Administraţia de la Washington plănuise creşterea taxelor vamale aplicate importurilor din China de la 10% la 25%, în data de 1 martie, dacă cele două ţări nu ar fi ajuns la un acord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici