Donald Trump: Statele Unite vor primi maxim 45.000 de refugiaţi în anul fiscal 2018

Statele Unite vor primi maxim 45.000 de refugiaţi în anul fiscal următor, acesta fiind cel mai redus nivel din ultimele decenii, potrivit unui memorandum al preşedintelui Donald Trump către secretarul de Stat, Rex Tillerson, informează site-ul agenţiei Reuters.

326 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Statele Unite vor primi maxim 45.000 de refugiaţi în anul fiscal 2018

Donald Trump: Statele Unite vor primi maxim 45.000 de refugiaţi în anul fiscal 2018

Administraţia Trump afirmă că nivelul redus este necesar pentru a permite oficialilor americani să gestioneze numărul crescând de cazuri restante de persoane care solicită azil de pe teritoriul SUA, dar şi pentru a îmbunătăţi verificarea refugiaţilor.

Într-un raport înaintat Congresului, Casa Albă indică faptul că ar putea evalua refugiaţii în funcţie de "probabilitatea de asimilării cu succes şi contribuţia la State Unite".

Măsura a fost criticată ca reprezentând o îndepărtare de rolul de lider global jucat de SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici