Donald Trump subliniază importanţa cooperării antiteroriste dintre SUA şi Rusia

Preşedintele american Donald Trump a subliniat duminică, în cadrul unei convorbiri telefonice cu preşedintele rus Vladimir Putin, importanţa cooperării antiteroriste dintre cele două ţări, potrivit Casei Albe, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

261 afișări
Imaginea articolului Donald Trump subliniază importanţa cooperării antiteroriste dintre SUA şi Rusia

Donald Trump subliniază importanţa cooperării antiteroriste dintre SUA şi Rusia

Anterior, serviciul de presă al Kremlinului anunţase că Putin i-a mulţumit lui Trump pentru informaţiile oferite de CIA şi care au ajutat la arestarea teroriştilor care au plănuit atacuri cu bombă în oraşul Sankt Petersburg.

"Pe baza informaţiilor furnizate de Statele Unite, autorităţile ruse au reuşit să captureze teroriştii chiar înainte de un atac care ar fi putut ucide un număr mare de persoane. Nu au fost pierdute vieţi ruseşti şi atacatorii au fost prinşi şi sunt acum încarceraţi. Preşedintele Trump a apreciat apelul primit şi i-a spus preşedintelui Putin că el şi întreaga comunitate a serviciilor americane de informaţii au fost încântaţi de faptul că au ajutat la salvarea atâtor vieţi. Preşedintele Trump a subliniat importanţa cooperării serviciilor de informaţii pentru a învinge teroriştii, oriunde s-ar afla. Ambii lideri au fost de acord că acest lucru serveşte drept exemplu de lucruri pozitive care pot apărea atunci când ţările noastre lucrează împreună", se arată în comunicatul Casei Albe.

Preşedintele Rusiei precizase că informaţiile CIA au fost suficiente pentru a expune şi a reţine teroriştii care au plănuit explozii la Catedrala Kazan din Sankt Petersburg şi în alte locuri aglomerate din oraş.

"Preşedintele Putin a transmis mulţumiri şi felicitări directorului Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), Mike Pompeo, şi CIA. Preşedintele Trump l-a sunat apoi pe directorul Pompeo să-l felicite şi să mulţumească întregii comunităţi de informaţii pentru un lucru bine făcut", a mai precizat Casa Albă.

La 15 decembrie, Serviciul Federal de Securitate al Federaţiei Ruse (FSB) a raportat că şapte membri ai unei celule teroriste afiliate organizaţiei Stat Islamic au fost reţinuţi pentru plănuirea unor atacuri. Aceştia ar fi vrut să folosească arme şi dispozitive explozive improvizate în locuri aglomerate din Sankt Petersburg, în data de 16 decembrie. Unul dintre cei reţinuţi a mărturisit în faţa instanţă că a plănuit un atentat asupra Catedralei Kazan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici