Donald Trump: Trupele americane nu vor fi retrase din Siria până când nu vor fi atinse toate obiectivele

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a declarat, marţi, că îşi doreşte ca retragerea trupelor americane din Siria să aibă loc foarte curând, însă a adăugat că acest lucru nu se va întâmpla până când nu vor fi îndeplinite toate obiectivele, informează The Associated Press.

1304 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Trupele americane nu vor fi retrase din Siria până când nu vor fi atinse toate obiectivele

Trump: Trupele americane nu vor fi retrase din Siria până când nu vor fi atinse toate obiectivele

”Vrem să ne întoarcem acasă. Ne vom întoarce acasă, însă vrem să lăsăm o amprentă puternică şi durabilă”, a declarat Trump în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de preşedintele francez Emmanuel Macron.

”Donald Trump nu a aprobat un calendar specific de retragere a trupelor deoarece vrea să se asigure că organizaţia teroristă Stat Islamic va fi învinsă. Statele Unite nu vor retrage trupele imediat, dar preşedintele nu vrea nici un angajament militar pe termen lung”, a declarat un oficial de la Casa Albă sub protecţia anonimatului.

”Vom vedea ce se va întâmpla, însă ne vom întoarce acasă relativ curând”, a adăugat preşedintele american.

De asemenea, Trump şi Macron au convenit că nu trebuie să ofere Iranului o ”deschidere” şi mai mare în regiune.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici