Donald Trump urmează să semneze un ordin executiv pentru retragerea din Acordul de parteneriat transpacific

Preşedintele Donald Trump urmează să semneze luni un ordin executiv prin care va anula participarea Statelor Unite din Acordul de parteneriat transpacific (TPP) şi va transmite intenţia de renegociere a Acordului comercial nord-american (NAFTA), a declarat un oficial anonim de la Casa Albă.

2191 afișări
Imaginea articolului Donald Trump urmează să semneze un ordin executiv pentru retragerea din Acordul de parteneriat transpacific

Trump urmează să semneze un ordin executiv pentru retragerea din Acordul de parteneriat transpacific (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Retragerea din TPP ar reprezenta prima acţiune executivă a preşedintelui Trump în cursul zilei de luni, au declarat două surse apropiate de Casa Albă, potrivit postului CNN, citat de site-ul cotidianului The Independent.

"Această strategie va începe prin retragerea din Acordul de parteneriat transpacific şi prin asigurarea că noile acorduri comerciale vor fi în interesele angajaţilor americani. Preşedintele Trump este hotărât să renegocieze Acordul comercial nord-american (NAFTA). În cazul în care partenerii noştri vor refuza renegocierea acestui Acord într-un sens care să confere angajaţilor americani condiţii corecte, preşedintele va transmite intenţia de retragere din NAFTA", preciza Casa Albă într-un acord anterior.

Donald Trump s-a pronunţat frecvent împotriva Parteneriatului transpacific (TPP), argumentând că acest acord ar avantaja China din punct de vedere economic.

Acordul de Parteneriat Transpacific (TPP) a fost semnat în februarie 2016 de Statele Unite cu Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaysia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore şi Vietnam. Acordul comercial trebuie ratificat de fiecare semnatar pentru a intra în vigoare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici