Donald Trump va efectua o vizită de lucru în Marea Britanie la începutul anului 2018. Întâlnirea nu include nicio întrevedere cu regina Elizabeth a II-a

Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează să efectueze o vizită de lucru în Marea Britanie la începutul anului 2018, dar nu este vorba de o vizită de stat, astfel că nu va include nicio întrevedere cu regina Elizabeth a II-a, afirmă surse oficiale citate de publicaţia Evening Standard.

897 afișări
Imaginea articolului Donald Trump va efectua o vizită de lucru în Marea Britanie la începutul anului 2018. Întâlnirea nu include nicio întrevedere cu regina Elizabeth a II-a

Donald Trump va efectua o vizită de lucru în Marea Britanie la începutul anului 2018. Întâlnirea nu include nicio întrevedere cu regina Elizabeth a II-a

Diplomaţi americani şi britanici discută detaliile vizitei preşedintelui Donald Trump la Londra. În contextul criticilor unor politicieni britanici la adresa lui Donald Trump şi pentru evitarea unor proteste masive, vizita oficială a liderului american nu va fi de stat, ci de lucru, astfel că nu va include nicio întâlnire cu regina Elizabeth a II-a.

Premierul Theresa May şi-a atras critici pentru că l-a invitat pe Donald Trump într-o vizită de stat, un privilegiu acordat, conform uzanţelor britanice, preşedinţilor americani aflaţi în al doilea mandat. Iniţiativa Theresei May de a-l invita pe Donald Trump a generat temeri privind izbucnirea unor proteste masive cu ocazia vizitei preşedintelui american.

În ianuarie, circa 1,3 milioane de britanici au semnat o petiţie prin care se opun venirii preşedintelui SUA, Donald Trump, în Marea Britanie la invitaţia premierului Theresa May, iar relaţiile bilaterale s-ar putea deteriora dat fiind că liderul american ar refuza, potrivit presei, o întâlnire cu prinţul Charles. Petiţia a fost lansată în contextul invitaţiei oficiale adresate de premierul Theresa May, iar colectarea semnăturilor s-a accelerat pe fondul deciziei noului preşedinte american de a interzice temporar imigraţia din state situate în Orientul Mijlociu şi Africa.

Potrivit publicaţiei The Sunday Times, între Londra şi Washington ar fi apărut tensiuni, deoarece Donald Trump, care contestă teoria încălzirii globale, ar refuza o întrevedere cu prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, pentru a nu asculta ideile acestuia despre schimbările climatice. Reprezentanţii prinţului Charles au transmis la sfârşitul lunii ianuarie că, indiferent de poziţiile politice, acesta manifestă disponibilitatea de a se întâlni cu Donald Trump pentru a discuta despre toleranţa de tip religios şi eventual despre mediul înconjurător.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici