Donald Trump va interzice accesul transsexualilor în armata americană

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că nu va permite persoanelor transsexuale să facă parte din armata Statelor Unite, indiferent de postul ocupat, întrucât situaţia creează tensiuni şi necesită costuri medicale considerabile, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1100 afișări
Imaginea articolului Donald Trump va interzice accesul transsexualilor în armata americană

Donald Trump va interzice accesul transsexualilor în armata americană

"După consultarea cu generalii şi experţii militari, vă informez că Guvernul Statelor Unite nu va accepta şi nu va permite indivizilor transsexuali să facă parte, în orice calitate, din armata SUA. Armata noastră trebuie să se concentreze pe o victorie decisivă şi copleşitoare şi nu poate fi împovărată de costurile medicale imense şi de perturbările pe care le-ar implica prezenţa transsexualilor în armată", a precizat Trump pe contul de Twitter.

În 2016, Pentagonul a dispus anularea unei interdicţii privind persoanele transsexuale care lucrează în armata americană, sub administraţia preşedintelui democrat Barack Obama. Potrivit măsurilor dispuse atunci, transsexualii ar fi trebuit să se angajeze de la începutul acestui an, cu condiţia să fi fost "stabili" în privinţa sexului lor timp de 18 luni.

În luna iunie, secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a aprobat o amânare de şase luni în permiterea înrolării în armata americană de către transsexuali.

Anul trecut, fostul secretar al Apărării Ash Carter a citat un studiu realizat de grupul de experţi din cadrul RAND Corporation, potrivit căruia erau între 2.500 şi 7.000 de transsexuali ca membri activi ai serviciilor militare şi între 1.500 şi 4.000 de persoane în rezervă.

Anunţul lui Donald Trump de miercuri nu a specificat ce se va întâmpla cu persoanele transsexuale care sunt angajate deja în cadrul armatei americane.

Potrivit unor surse din cadrul armatei SUA, se va efectua o evaluare pentru a verifica modul în care sunt trataţi transsexualii din armată, dacă sunt discriminaţi sau dacă au avut probleme disciplinare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici