Donald Trump vrea intensificarea cooperării cu UE şi este preocupat de efecte negative ale Brexit asupra SUA. Donald Tusk: Rămân unele probleme în relaţia cu Washingtonul

Preşedintele Donald Trump a pledat pentru intensificarea cooperării între Statele Unite şi Uniunea Europeană în domeniul economic, al securităţii şi combaterii terorismului, dar, potrivit unor surse citate de agenţia Reuters, liderul american a exprimat preocupare privind efecte negative ale Brexit asupra SUA.

1332 afișări
Imaginea articolului Donald Trump vrea intensificarea cooperării cu UE şi este preocupat de efecte negative ale Brexit asupra SUA. Donald Tusk: Rămân unele probleme în relaţia cu Washingtonul

Donald Trump vrea intensificarea cooperării cu UE, dar este preocupat de efecte negative ale Brexit asupra SUA. Donald Tusk: Rămân unele probleme în relaţia cu Washingtonul (Imagine: Hepta)

După ce Donald Trump s-a întâlnit cu lideri ai Uniunii Europene, Casa Albă a transmis următorul comunicat: "Au discutat despre provocările comune în combaterea terorismului internaţional. Au convenit asupra necesităţii de a colabora pentru aprofundarea cooperării în domeniul securităţii prin combaterea reţelei teroriste Stat Islamic, a radicalizării şi ameninţărilor".

"Statele Unite şi Uniunea Europeană trebuie să aprofundeze relaţiile economice puternice; de asemenea, există necesitatea protejării sectoarelor industriale din SUA şi UE de concurenţa incorectă", precizează Preşedinţia Statelor Unite, referindu-se probabil la activităţi ale Chinei.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a explicat că există probleme care persistă.

"Am fost de acord în multe privinţe, în primul rând asupra necesităţii combaterii terorismului. Dar unele probleme rămân deschise, precum situaţia climei şi relaţiile comerciale", a afirmat Donald Tusk după ce s-a întâlnit, alături de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu Donald Trump.

Un purtător de cuvânt al lui Jean-Claude Juncker, un susţinător puternic al proiectului Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), a evidenţiat necesitatea intensificării schimburilor comerciale. "Intensificarea cooperării comerciale este o situaţie avantajoasă pentru ambele părţi. S-a stabilit iniţierea acţiunilor pentru un plan comun în domeniul comerţului", a spus oficialul CE.

Surse: Donald Trump este preocupat de efectele Brexit asupra SUA

Potrivit unui funcţionar UE citat de agenţia de presă Reuters, Donald Trump i-a spus lui Jean-Claude Juncker că este preocupat că americanii ar putea pierde locuri de muncă în contextul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană în anul 2019. "A exprimat îngrijorare că în Statele Unite s-ar putea pierde locuri de muncă din cauza Brexit", a explicat oficialul european, sub protecţia anonimatului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici