Donald Trump vrea paradă militară la Washington pe 4 Iulie, pentru a arăta forţa Statelor Unite

Donald Trump, preşedintele SUA, intenţionează să solicite organizarea unei parade militare în centrul oraşului Washington de Ziua Independenţei, pe 4 Iulie, conform stenogramei conversaţiei cu omologul său francez, Emmanuel Macron, relatează CNN.

949 afișări
Imaginea articolului Donald Trump vrea paradă militară la Washington pe 4 Iulie, pentru a arăta forţa Statelor Unite

Donald Trump vrea paradă militară la Washington pe 4 Iulie, pentru a arăta forţa Statelor Unite

Donald Trump a fost foarte încântat că a fost invitat la Paris cu ocazia paradei militare desfăşurate de Ziua naţională a Franţei, pe 14 iulie.

"Sunt încântat că am fost invitatul dumneavoastră de Ziua Bastiliei. A fost una dintre cele mai frumoase parade pe care le-am văzut vreodată. A fost prezentată forţa militară, cred că este un lucru foarte bun pentru Franţa şi pentru spiritul Franţei", i-a spus Donald Trump lui Emmanuel Macron luni, în cursul întrevederii organizate la New York, cu ocazia Adunării Generale ONU.

"La revenirea din Franţa, una dintre primele cereri a fost că trebuie să vedem ce facem la noi. Prin urmare, ne gândim ca pe 4 Iulie, pe Bulevardul Pennsylvania din Washington, să organizăm o paradă măreaţă pentru a arăta puterea noastră militară", a adăugat Donald Trump, conform stenogramei conversaţiei, publicată de Preşedinţia SUA.

Nu este prima dată când Donald Trump manifestă interes pentru paradele militare. "Armata ar putea să efectueze un marş pe Bulevardul Pennsylvania. Avioanele militare ar putea zbura deasupra oraşelor New York şi Washington, în cadrul unor parade. Adică pentru a ne arăta forţa militară", afirma liderul american în ianuarie, pentru cotidianul The Washington Post.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici