Donald Trump vrea să desemneze mişcarea Antifa drept organizaţie teroristă, în contextul protestelor

Preşedintele american Donald Trump a anunţat duminică seară că intenţionează să desemneze mişcarea antifascistă Antifa drept organizaţie teroristă, în contextul în care procurorul general, William Barr, politicieni democraţi şi republicani cred că grupuri extremiste încurajează protestele violente.

1486 afișări
Imaginea articolului Donald Trump vrea să desemneze mişcarea Antifa drept organizaţie teroristă, în contextul protestelor

sursa foto: profimedia

"Statele Unite ale Americii vor desemna Antifa drept organizaţie teroristă", a declarat Donald Trump prin Twitter, potrivit postului NBC News şi agenţiei de presă Reuters.

Procurorul general american, William Barr, a declarat că "grupuri de militanţi radicali şi agitatori profită de situaţie pentru a urmări o agendă separată, violentă".

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc de câteva zile proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis. Un agent de poliţie, Derek Chauvin, a fost pus sub acuzare pentru crimă şi omor din culpă în cazul morţii lui George Floyd. Alţi trei poliţişti ar putea fi inculpaţi în acest caz.

Antifa este o mişcare militantă de extremă-stânga, antifascistă, din Statele Unite, formată din grupuri autonome care vor atingerea obiectivelor politice prin acţiuni directe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici