Donald Trump vrea un acord comercial "substanţial" cu Marea Britanie după Brexit

Washingtonul şi Londra elaborează un acord comercial "substanţial", care până acum nu era posibil din cauza apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană, a declarat preşedintele SUA, Donald Trump, după o conversaţie prin telefon cu noul premier britanic, Boris Johnson.

532 afișări
Imaginea articolului Donald Trump vrea un acord comercial "substanţial" cu Marea Britanie după Brexit

Donald Trump vrea un acord comercial "substanţial" cu Marea Britanie după Brexit

Negocierile privind semnarea unui acord comercial "foarte substanţial" sunt în curs, a afirmat Donald Trump, subliniind că schimburile comerciale bilaterale ar urma să aibă o creştere de "trei, patru sau cinci ori".

Donald Trump a apreciat că Boris Johnson va fi un premier "extraordinar" şi a notat că relaţiile comerciale americano-britanice au fost până acum "blocate" de apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Imediat după Brexit, Marea Britanie va avea "mult mai multe" schimburi comerciale cu SUA, a insistat Donald Trump, precizând că negocierile formale vor începe imediat după ieşirea ţării din UE.

Marea Britanie nu poate semna acorduri comerciale cu naţiuni terţe cât timp face parte din Uniunea Europeană. Brexitul ar uma să se producă pe 31 octombrie.

"Cei doi au înţeles că Brexit oferă o oportunitate fără egal de consolidare a parteneriatului economic între Marea Britanie şi Statele Unite. Au asumat angajamentele de a elabora un acord comercial ambiţios şi de a lansa negocierile în acest sens imediat după ieşirea Marii Britanii din UE", a comunicat Guvernul de la Londra, potrivit agenţiei Reuters.

Donald Trump şi Boris Johnson au discutat şi despre tensiunile cu Iranul, amplificate după capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz.

"Au stabilit să aibă o întrevedere cu ocazia summitului G7 programat luna viitoare în Biarritz (Franţa)", precizează Guvernul britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici