Donald Tusk: Bulgaria este pregătită pentru Schengen, dar nu face referiri la România

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a lăudat, la Varna, eforturile Guvernului bulgar în domeniul imigraţiei, subliniind, fără vreo referire la România, că Bulgaria este "pregătită" să adere la Schengen şi că oficialii UE depun eforturi pentru obţinerea acordului tuturor statelor membre.

785 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk: Bulgaria este pregătită pentru Schengen, dar nu face referiri la România

Donald Tusk: Bulgaria este pregătită pentru Schengen, dar nu face referiri la România (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Uniunea Europeană depune eforturi pentru a obţine acordul tuturor ţărilor în sensul admiterii Bulgariei în Spaţiul Schengen", a declarat Donald Tusk la Varna, unde s-a întâlnit vineri cu premierul bulgar, Boiko Borisov.

Tusk a subliniat că Guvernul de la Sofia trebuie să continue combaterea corupţiei, a infracţionalităţii organizate şi să consolideze sistemul judiciar.

"Bulgaria are frontiere cu Turcia, Grecia şi Macedonia, ţări supuse unor mari presiuni în domeniul migraţiei. Bulgaria a gestionat bine situaţia de la frontiere. Acestea sunt şi frontierele UE, astfel că noi apreciem eforturile Bulgariei. (...) Pot spune că, în prezent, Bulgaria probabil că este cel mai bun exemplu, inclusiv pentru alte state membre, în privinţa protejării frontierelor", a spus Tusk.

"Vă pot asigura de susţinerea mea pentru aderarea Bulgariei la Schengen, dar avem nevoie de acordul tuturor statelor membre. Depunem eforturi pentru a avea acordul tuturor statelor membre. Între timp, Bulgaria trebuie să continue reformele în domeniul justiţiei, trebuie să combată corupţia şi criminalitatea organizată într-un ritm intens. Şi nu doar pentru că Uniunea Europeană cere aceste lucruri, ci pentru a face Bulgaria mai puternică", a declarat Tusk, fără a face nicio referire la România.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici