Donald Tusk: Extinderea negocierilor este o opţiune mai bună decât un Brexit fără acord

Extinderea negocierilor privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană reprezintă o opţiune mai bună decât un Brexit fără acord, a declarat miercuri Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, relatează site-ul agenţiei Reuters.

288 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk: Extinderea negocierilor este o opţiune mai bună decât un Brexit fără acord

Donald Tusk: Extinderea negocierilor este o opţiune mai bună decât un Brexit fără acord

"Împreună cu premierul britanic Theresa May am pregătit o înţelegere foarte bună pentru ambele părţi şi se pare că Marea Britanie a respins-o fără a oferi nimic în schimb", a declarat Tusk într-un interviu pentru postul TVN24.

"Desigur, dacă Marea Britanie nu va reuşi să pregătească o altă opţiune la timp, atunci există întotdeauna posibilitatea de a extinde negocierile. Acest lucru ar fi mai bun decât o ieşire fără înţelegere", a adăugat acesta.

Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar Guvernul Theresa May speră să obţină concesii suplimentare din partea Bruxellesului pentru a putea evita producerea unui Brexit fără acord.

Jean-Claude Juncker a declarat luni că niciun stat din Uniunea Europeană nu s-ar opune dacă Marea Britanie s-ar decide să amâne procesul de ieşire din Blocul comunitar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici