Donald Tusk se va întâlni marţi cu Theresa May pentru discuţii privind acordul de Brexit

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, se va întâlni marţi după-amiază, la ora Bruxellesului 17:00 (ora României, 18:00), cu premierul britanic Theresa May, pentru discuţii privind acordul de Brexit, informează agenţia Reuters.

204 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk se va întâlni marţi cu Theresa May pentru discuţii privind acordul de Brexit

Donald Tusk se va întâlni miercuri cu Theresa May pentru discuţii privind acordul de Brexit

Premierul Marii Britanii, Theresa May, vizitează mai multe capitale europene în încercarea de a renegocia aspecte ale acordului de Brexit, în special cele privind situaţia frontierei nord-irlandeze. Acordul pe tema Brexit prevede un statut special pentru provincia britanică Irlanda de Nord, pentru evitarea introducerii controalelor la frontiera cu Irlanda, stat membru al Uniunii Europene. Prevederea este contestată de numeroşi parlamentari britanici.

Pe lângă Tusk, May urmează să se mai întâlnească cu premierul Olandei, Mark Rutte, şi cu cancelarul german Angela Merkel, dar şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Donald Tusk a declarat luni că Uniunea Europeană nu va renegocia deloc proiectul de acord pe tema Brexit semnat cu Marea Britanie.

"Am decis să convoc joi o reuniune a Consiliului European pe tema Articolului 50" (Brexit), a precizat Tusk, luni seară, pe Twitter.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici