Donald Tusk: Uniunea Europeană nu va renegocia Acordul Brexit

Uniunea Europeană nu va renegocia deloc proiectul de acord pe tema Brexit semnat cu Marea Britanie, a declarat luni seară preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

2419 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk: Uniunea Europeană nu va renegocia Acordul Brexit

Donald Tusk: Uniunea Europeană nu va renegocia Acordul Brexit

"Am decis să convoc joi o reuniune a Consiliului European pe tema Articolului 50" (Brexit), a transmis Donald Tusk, luni seară, prin Twitter.

"Nu vom renegocia acordul, nici măcar garanţiile vamale, dar suntem dispuşi să discutăm despre modalităţi de facilitare a ratificării de către Marea Britanie. Dat fiind că timpul trece rapid, vom discuta şi despre pregătirile pentru scenariul ieşirii Marii Britanii din UE fără niciun acord", a adăugat Donald Tusk.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, vrea să se deplaseze la Bruxelles pentru renegocierea situaţiei frontierei nord-irlandeze. Acordul pe tema Brexit prevede un statut special pentru provincia britanică Irlanda de Nord, pentru evitarea introducerii controalelor la frontiera cu Irlanda, stat membru al Uniunii Europene. Prevederea este contestată de numeroşi parlamentari britanici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici